имам папка ZDDS-DOUTно нямам отделна папка с булстат на фирмата. Виждам справка деларация с нулеви стойности, но тя не може да се приложи за подаване в сайта на НАП.
инсталирана е програмата веднъж на С:, но би трябвало да може да се работи за няколко фирми. От меню служебни функции се прави избор на контрагент. Устраистовото на което искам да се записват е Д:. От там ли идва проблема, още малко помощ.
няма опция запомни, а само затвори.
Значи ли, че със затварянето е станало и запомняне. При справка декларация информацията я има, всичко е нули. Но немога да направя запис. Има нещо друго, друга тънкост.
Запис на дневниците не ми е активно.
Инсталирала съм си новата програма за генериране на спраки декларации по ддс.
Обновила съм е, но не мога да генерирам нулева декларация. Периода се изписва 201312, избирам контрагента, но не мога да направя запис на файл. Някои знае ли нещо???
Тъй като основанието записано във фактурата е бонус оборот не е ли по-редно направо на приход със счетоводни занисвания в червено 709/400.
Да, но това увеличаване на печалбата е само в случаите че всички стоки са продадени.
АКо стоките не са продадени:
1сл. Получаване на кредитно известие с нулево количество от определена стока т.е. намаляне на доставната цена. Тогава взимам операцията 303/400 със знак минус . Поданалитично избирам стоката и ефекта е само намаляване на цената. При следващи продажби на стоката формирам по-голяма печалба.
2 сл. Получаване на кредитно известие "бонус оборот" - 303/400 със знак минус, но проблема идва от това че няма конкретна стока. Тогава??? а има наличности на стоки които се доставят от конкретния доставчик.
Благодаря. т.е. според вас трябва и допълнителната операция  701/304 със знак минус . т.е. намаляване  на приходите.
Получено кредитно известие от доставчик-бонус оборот?
303/400 - червена операция. Ако се знае точто стоката се изписва поданалитично, ако не ...??
Средно претеглената стойност на стоката пада много.
Друга операция нужно ли е да се взема.